o centru

programi

oddelki

katalog IJZ

Aktualnosti v CZBO20.12.2019
Objava javnega naročila

Objava javnega naročila št. JN008806/2019-L01 za Vzdrževanje aplikativne programske opreme za bolnišnični informacijski sistem

Obrazec za JN 001-2019 ZIS

Naročnik_ESPD

22.11.2019
Donacija

Spoštovani,

Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični (CZBO) je specialna bolnišnica in hkrati najmanjša bolnišnica v Sloveniji. Ustanovitelj javnega zdravstvenega zavoda je Ministrstvo za zdravje. Zaradi trenutnih okoliščin v spodnjem dokumentu naslavljamo prošnjo za donacijo.

Prošnja za donacijo

Donatorska pogodba


Društvo za pomoč in svetovanje "POSVET"
TTR: SI56 0204 1026 2650 779 pri NLB d.d.

8.11.2019
Neuradni obisk ministra za zdravje

1

Dne 8.11.2019 sta bila na neuradnem obisku minister za zdravje Aleš Šabeder in direktorica Direktorata za zdravstveno ekonomiko Natalija Pavlin. Po ogledu bolnišnice in predstavitvi dejavnosti, ki jo v Centru za zdravljenje bolezni otrok izvajamo se je minister seznanil z načrtovano novogradnjo bolnišničnega objekta in ostalimi odprtimi vprašanji. Zagotovil je, da je načrtovana investicija med prioritetami Ministrstva za zdravje.

9.11.2018
Strokovno srečanje

1


Center za zdravljenje bolezni otrok je v petek, 9. 11. 2018 organiziral strokovno srečanje, ki je bilo namenjeno predstavitvi strokovnega dela naše bolnišnice.

Srečanje je bilo posvečeno 360- letnici rojstva in 300- letnici smrti dr. Marka Gerbca, ki je bil rojen prav tu, v Šentvidu pri Stični. Bil je filozof in doktor medicine, študiral je v Ljubljani, Padovi in Bologni.

Strokovnega srečanja so se udeležili številni strokovnjaki s področja pediatrije ter predstavniki različnih zdravstvenih institucij iz celotne Slovenije. Srečanje je potekalo v dvorani Župnijskega doma Šentvid pri Stični.

Iskrena in topla zahvala gre vsem zaposlenim za aktivno sodelovanje pri pripravah na dogodek ter pri celotni organizaciji strokovnega srečanja, vsem gostujočim in »domačim«, zaposlenim predavateljem.

Hvala tudi vsem udeležencem, Upamo, da ste pridobili novo znanje in se prijetno počutili v okolišu naše bolnišnice, v Šentvidu pri Stični.

Več fotografij najdete tukaj.4.10.2018
V letu 2018 se spominjamo 360 - letnice rojstva in 300 - letnice smrti dr. Marka Gerbca

1

Center za zdravljenje bolezni otrok dne 9. 11. 2018 vabi na strokovno srečanje ob 360 - letnici rojstva in 300 - letnici smrti dr. Marka Gerbca, ki je bil rojen prav tu, v Šentvidu pri Stični. Srečanje bo potekalo v Župnijskem domu Šentvid pri Stični. Strokovno srečanje bo posvečeno življenju in delu dr. Marka Gerbca, nadalje pa bo predstavljeno strokovno delo naše bolnišnice.

Vljudno vabljeni!

Program strokovnega srečanja (pdf)
Prijavnica (pdf)

26.9.2018
Potrditev investicije
Ministrstvo za zdravje je dne 19.9.2018 sprejelo Sklep o potrditvi investicije »Novogradnja objekta Centra za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični«, v skupni vrednosti 3.600.061,83 EUR.
Investicija obsega novogradnjo prostostoječega bolnišničnega objekta, v štirih etažah (klet, pritličje in dve nadstropji), z bruto etažno površino 3.079 m2, ki bo z veznim prehodom povezana s preostalimi obstoječimi objekti kompleksa CZBO Šentvid pri Stični.
Investicijo bosta financirala Ministrstvo za zdravje v višini 3.384.682,71 EUR in CZBO Šentvid pri Stični v višini 215.379,12 EUR.
Investicija bo doprinesla k rasti naše bolnišnice, v smeri kakovosti zdravstvene obravnave in nege. Novogradnja bo obogatila življenjski prostor našim malim bolnikom in izboljšala pogoje za strokovno delo zaposlenih. Bolnišnični objekt bo zgrajen v skladu s smernicami in standardi za gradnjo bolnišničnih prostorov.

18.9.2018
Zahvala ob donaciji
"Hvaležnost je notranja svetloba, s katero lahko osvetlimo svojo dušo. Bolj ko smo hvaležni, več svetlobe izkusimo in bolj jo izžarevamo v svet." (Sharon Huffman)

Vsi zaposleni v CZBO in naši mali bolniki, se iskreno in toplo zahvaljujemo podjetju ELSTAB (trgovina in storitve) D.O.O., Cesta na Krko 30, 1290 Grosuplje, za brezplačno prenovo otroških posteljic na oddelku za intenzivno nego. Podjetje ELSTAB D.O.O. je s svojim prispevkom pripomoglo k temu, da se otroci veselijo barv, topline in udobja prenovljenih posteljic ter da je naša bolnišnica še korak bližje ciljem in vrednotam, ki jih s svojim delom razvijamo na področju zdravstvene dejavnosti.
Iskrena in topla zahvala gre tudi podjetju FerroČrtalič d.o.o. iz Dolenjskih Toplic, ki je sodelovalo pri projektu prenove posteljic in so otroške posteljice brezplačno speskali. Podjetje ELSTAB D.O.O. je za tem lahko posteljice pobarvalo v lepe in prijetne barve za naše najmlajše.

v.d. direktorja
Tanja Vidic, mag. posl. in ekon. ved

18.5.2018
Promocija zdravja na delovnem mestu
V petek, 18.5.2018 je za zaposlene v Centru za zdravljenje bolezni otrok potekala Promocija zdravja na delovnem mestu v obliki organizacije športne aktivnosti. Zaposleni so lahko izbirali med naslednjimi aktivnostmi: nordijska hoja, vadba v bazenu in vadba na trim stezi v parku CZBO. Po končanih aktivnostih so se zaposleni družili v parku.

1
1
foto Ozimek

29.1.2018
Dogovorjena novogradnja in širitev Centra za zdravljenje bolezni otrok
Center za zdravljenje bolezni otrok (CZBO) v Šentvidu pri Stični, ki izvaja rehabilitacijo do 19-letnih kronično bolnih otrok za vse bolezni, je v petek obiskala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Ministrstvo za zdravje bo za novogradnjo in širitev šentviškega centra skupaj z davkom namenilo približno 3,5 milijona evrov, je povedala.
Ministrica Kolar Celarceva je dejala, da se je z vodstvom centra pogovarjala predvsem o predlaganih naložbah oz. o gradnji novega objekta, rekonstrukciji zdajšnjega in nabavi opreme za kuhinjo, bolniško sobo ter garderobo.
Z rekonstrukcijo in novogradnjo bodo v zavodu izboljšali funkcionalnost, okrepili bodo požarno varnost, zmanjšali energetske izgube in prišli do dodatnih prostorov za svojo dejavnost.
Gre za gradnjo štirietažne zgradbe z nekaj vec kot 3000 kvadratnimi metri. Na ministrstvu za omenjeno naložbo pričakujejo še dokončni naložbeni elaborat, predvidoma konec marca pa načrtujejo objavo izvajalskega razpisa.
Ministrica je dodala, da bi bila sicer adaptacija zdajšnjega objekta nekoliko cenejša. Glede na to, da gre za starejšo stavbo, ki ima težave z vlago in se pogreza, pa so se odločili za novogradnjo.
Direktorica CZBO Magdalena Urbančič je pristavila, da bodo z novogradnjo dobili nove prostore za nego nepokretnih in kronično bolnih otrok, hkrati pa bodo lahko razširili dejavnost. Skupaj bodo tako imeli dve ambulanti in tri oddelke. Gradnja naj bi vzela približno poldrugo leto.
Omenjena specialna bolnišnica poleg zdravljenja bolezni skrbi tudi za pripravo otrok na življenje s kronično boleznijo. Gre za podaljšano bolnišnicno zdravljenje pri kroničnih neozdravljivih boleznih in zdravljenje drugih kroničnih bolezni ter rehabilitacijo. Ukvarjajo se še z dodatnimi programi, med katerimi je direktorica navedla program zdrave prehrane za otroke s prekomerno telesno težo ter za otroke, ki imajo težave z odvajanjem blata ali urina, in program reševanja čustvenih stisk v mladostniškem obdobju, vključno s šolsko fobijo in hiperkineticnim sindromom.
Letno imajo nekaj manj kot 500 primerov in približno 3200 bolnišnicno-oskrbnih dni za podaljšano bolnišnicno zdravljenje. Vseh zaposlenih je nekaj manj kot 60. V bolnišnici je poskrbljeno tudi za osnovnošolsko izobraževanje, je še navedla Urbančičeva.

Vir: STA, 29. 1. 18

1
1

19.1.2018
Zahvala donatorjem
Bolnišnica Center za zdravljenje bolezni otrok je v letu 2017 prejela tri donacije v skupni višini 46.400,00 evrov. Osebje bolnišnice se donatorjem iskreno zahvaljuje. Sredstva bodo namenjena nakupu pripomočkov za izvajanje zdravstvenih storitev in za izobraževanje zaposlenih.

• Podjetje SRC Infonet, do.o.o., Kranj je namesto nakupa novoletnih voščilnic namenilo 1.000,00 evrov sredstev.
• Podjetje Petrol je na predlog bencinskih servisov Ivančna Gorica in Podsmreka AC-sever je v okviru projekta »Naša energija povezuje« doniralo 400,00 evrov.
• Nekdanji uporabnik zdravstvenih storitev naše bolnišnice je doniral 45.000,00 evrov sredstev v zahvalo za zdravstveno oskrbo in vso podporo v času bivanja pri nas.

Kot je zapisal direktor podjetja SRC Infonet, mag. Vasja Rebec, bomo v naši bolnišnici sredstva porabili za to, da bomo lahko še naprej risali nasmeške na obraze svojih malih pacientov.

Hvala vsem!

1

17.1.2018
Namera o sklenitvi neposredne pogodbe
V skladu s 1. odst. 40. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11, 42/12, 24/13, 10/14 in 58/16) Republika Slovenija, Vlada Republike Slovenije, Gregorčičeva 20, Ljubljana, Center za zdravljenje bolezni otrok, Šentvid pri Stični 44, Šentvid pri Stični objavlja namero o sklenitvi neposredne pogodbe o brezplačnem prenosu nepremičnine z Občino Ivančna Gorica:

• nepremičnina parc. št. 34/2 k.o. 1809 – Šentvid, ID znak 1809 34/2 (ID 2934051).

14.12.2017
Božiček
Krajevna skupnost Šentvid pri Stični organizira prireditev »Srečanje z Božičkom«, kateri bo obdaril otroke do 7. leta starosti, ki so na zdravljenju v CZBO.


6.12.2017

Strokovni svet
V prostorih Centra za zdravljenje bolezni otrok se je sestal strokovni svet, ki ga sestavljajo: direktorica, pomočnica direktorice za zdravstveno nego, zdravnici, vodja terapevtske enote, delovni terapevt s specialnimi znanji, logoped, prehranski svetovalec in specializant klinične psihologije. Strokovni svet je pripravil poročilo dela za leto 2017, plane in cilje za naslednje leto ter načrt za strokovni svet, ki bo potekal v januarju 2018.


1.12.2017

Konstitutivna seja sveta
1.  Konstitutivna seja sveta Centra za zdravljenje bolezni otrok, katero je sklicala direktorica Magdalena Urbančič, dr. med., spec. pediatrije, bo potekala 1.12.2017 ob 15.00 uri.

21.11.2017 
Zbor delavcev
Na zboru delavcev je bila kot predstavnik delavcev CZBO v Svet CZBO imenovana Irena Štucin Gantar, za njenega namestnika pa je bil imenovan Blaž Repar.

16.11.2017
Novi mandat članov sveta zavoda
Vlade Republike Slovenija sprejela Sklep, da se v Svet javnega zdravstvenega zavoda Center za zdravljenje bolezni otrok, Šentvid pri Stični, kot predstavniki ustanovitelja za štiriletni mandat imenujejo:

21.6.2017
Prodobitev certifikata ISO 9001: 2015
Letošnje leto je naš center uspešno pridobil najnovejši QS ISO certifikat. Uradni pridobljen certifikat se nahaja na spodnji povezavi.

certifikat ISO 9001: 2015 (slo)
certifikat ISO 9001: 2015 (eng)

14.3.2017
Nadaljevalni RNO - Bobath tečaj za delo z dojenčki 2017
Organizator: RN Terapija d.o.o. v sodelovanju s Centrom za zdravljenje bolezni otrok, Šentvid pri Stični.

Lokacija: Slovenija, Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični, Šentvid pri Stični 44, 1296 Šentvid pri Stični.

Termin: 27.3.2017 - 14.4.2017

14.1.2015
Watsu tečaji 2015
Organizator: RN Terapija d.o.o. v sodelovanju s Centrom za zdravljenje bolezni otrok, Šentvid pri Stični.

Lokacija: Slovenija, Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični, Šentvid pri Stični 44, 1296 Šentvid pri Stični.

Termin:
WATSU 2 (11.-15.2.2015)
WATSU1:
Basic WATSU (19.-20.2.2015) 
Transition Flow  (23.-25.2.2015)

Kaj je WATSU?
Je ena izmed oblik vodne telesne aktivnosti odkrite po letu 1980, ki sprošča in osvobaja telo. Izhaja iz zen - shiatsa in predstavlja mehko celostno vodno terapijo v topli vodi (35°C). Gre za učinek nežnega gibanja telesa v vodi, česar ni mogoče doseči na kopnem. Pravimo mu tudi vodni shiatsu.
Velik pomen ima pri vodnih fizioterapijah, prav tako pa je poznavanje Watsu tehnik postalo nepogrešljivo tudi pri raznih terapijah, ki se izvajajo izven vode. Z Watsu-jem se izvajajo rehabilitacije po različnih poškodbah, blažijo razna mišična obolenja ter obolenja sklepov in spodbuja fleksibilnost in gibljivost celotnega telesa. Številni posamezniki se poslužujejo znanja Watsu tehnik za lastne potrebe, širše pa se uporablja kot samostojna terapija ali kot odlična dopolnitev h klasičnemu delu fizioterapevtov, športnih inštruktorjev, vrhunskih športnikov, maserjev oziroma vsem, ki na različne načine želijo doseči popolno relaksacijo telesa in duha.

Več informacij o tečaju.

Direktna povezava na prijavo.

29.9.2014
Bobath – RNO osnovni tečaj za delo z otroki in odraslimi 2014

Organizator: RN Terapija d.o.o. v sodelovanju s Centrom za zdravljenje bolezni otrok, šentvid pri Stični.

Lokacija: Slovenija, Center za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični, Šentvid pri Stični 44, 1296 Šentvid pri Stični.

Intenzivni 10-tedenski tečaj je primeren za strokovno osebje, kjer si posameznik pridobi mednarodno veljavni certifikat o opravljenem tečaju in izpitu s strani EBTA-e.

Tečaj se bo odvijal v dveh delih:
Termin:
1. del: september - oktober 2014  (29. 9. - 30.10. 2014)
2. del: marec - april 2015               (2.3. - 3.4. 2015)

Vodja tečaja: ga. Neda Rotar Senior Bobath – NDT Tutor

27.6.2014
Standard EN 15224:2012
Prvi v Sloveniji formalno pridobili cerifikat za standard EN 15224:2012.

en standard

27.6.2014
Standard ISO 9001:2008
Formalna pridobitev certifikata za standard ISO 9001:2008.

iso standard

25.4.2014
Certifikat kakovosti DNV - NIAHO
Uspešno opravljena 2. presoja certifikata kakovosti.

5.9.2013
Therasuit terapija - novo
V CZBO bomo septembra ali oktobra 2013 pričeli s samoplačniško Therasuit terapijo. Otroci, ki bodo sprejeti z namenom izvajanja neuroterapevtskega programa, bodo lahko poleg omenjene terapije imeli tudi Therasuit terapijo, v kolikor bo za to obstajala indikacija. Therasuit terapija se lahko izvaja ne glede na to, ali je otrok sprejet v bolnico ali pa obiskuje le terapijo. Therasuit terapija je sestavljena iz niza 15 terapij, ki se izvajajo vsak delovni dan po 2-3 ure skupaj. V mesecu juliju smo z donacijo v višini 4.054,47 evrov prejeli del opreme za Therasuit terapijo, s svojimi sredstvi pa smo del opreme kupili sami in poskrbeli za ustrezno izobrazbo kadra. Therasuit terapija ni vključena v ceno ZZZS storitve, zato je cena terapevtske ure 11,15 evrov.

15.1.2013
Visoki obisk v Šentvidu pri Stični - Predsednik republike Borut Pahor je 15.1.2013 obiskal naš center.

Več o obisku na uradnem Facebook profilu predsednika države

20.6.2012
Gasilsko reševalna vaja

16.03.2012
Utrinki iz slavnostne podelitve certifikata kakovosti DNV - NIAHO

15.03.2012
Slavnostna podelitev certifikata kakovosti DNV - NIAHO (sl)
Awarding ceramony of the certificate of quality DNV - NIAHO (eng)

02.12.2010 
Slavnostni zaključek projekta in dan odprtih vrat (sl)
Formal completion of the project and doors open day (eng)